Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen som misstänks för Högboöverfallen har omhäktats för tredje gången

Mannen som på sannolika skäl misstänks det grova rånet och även en separat grov misshandel i Högbo har omhäktats på nytt. Förundersökningen är ännu inte klar.

Det är tredje gången som mannen i 40-årsåldern omhäktas. Skälet är att förundersökningen inte har kunnat slutföras inom föreskriven tid. Dessutom återstår flera förhör i ärendet. Därför har en förlängning av häktningen begärts fram till 4 november. Den misstänkte mannen har medgivit förlängning, vilket hans advokat Per Råström förklarar är normalt i rådande situation.

- Vi kan begära en muntlig förhandling, men ingenting har tillkommit. Det är samma skäl till häktning som för två veckor sen, misstanke på sannolika skäl. Vi tror inte att vi kan förändra bilden den här gången.

I väntan på teknisk bevisning och eventuella nya förhör i dess följd blir den misstänkte mannen därmed kvar i häkte, åtminstone fram till 4 november.

- Då beror det på vilken information vi har. Det kan visa sig att det inte finns sannolika skäl längre och i så fall ska han släppas fri, säger Per Råström.

DT har sökt åklagaren för en kommentar.