Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen som misstänks för Högboöverfallen har omhäktats – DNA och hår granskas

Den man som misstänks för överfallen i Högbo har omhäktats. Enligt åklagaren närmar det sig ett åtal.

– Han blir kvar i häkte. Vi kan förvänta oss ett åtal eventuellt till den 27 januari. Utredningen går med största sannolikhet mot sitt slut nu enligt åklagarens uppgifter, säger den misstänktes försvarsadvokat Per Råström.

Den misstänkte, som är i 40-årsåldern, har suttit häktad sedan den 16 september. De brott som häktningen gäller är grovt rån i Avesta under kvällen och natten 7 och 8 september förra året. Enligt Per Råström misstänks han även för ett tredje brott, ett sexuellt ofredande i Avesta. Det sista brottet är inte grund till häktning.

Det var under torsdagen som Falu tingsrätt fattade beslut att mannen skulle omhäktas och åtalet ska vara väckt senast den 27 januari, om det inte sker en ny omhäktning.

I åklagarens begäran inför omhäktningsförhandlingen står det att det har lämnats ett muntligt svar angående DNA och hår som har ingått i förundersökningen.

Vad DNA- och hårundersökningen har gett kan försvararen Per Råström inte gå in på. Nationellt forensiskt centrum har ännu inte lämnat något skriftligt svar om slutsatserna av det skriftliga materialet.

Hur ställer sig din klient till misstankarna?

– Han förnekar brott, säger Per Råström.

Tidningen har försökt att nå åklagaren Kristofer Magnusson för en kommentar.