Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen som försökte preja kvinnorna av vägen har häktats

Mannen som i tisdags kväll, i förra veckan, försökte preja en bil med fyra kvinnor av vägen har häktats. Han misstänks nu också för grov kvinnofridskränkning mot en av kvinnorna.

Händelsen inträffade utanför Hedemora. Mannen förföljde i sin bil en annan bil med fyra kvinnor, varav en som han tidigare haft en relation till. Han försökte preja bilen av vägen och körde till slut på den bakifrån.

Läs mer: Man försökte preja bil med fyra kvinnor av vägen

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i södra Dalarna, misstänktes först för grov misshandel och vårdslöshet i trafik i samband med biljakten. Men snart blev han också misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot den kvinna han haft en relation till.

– Misstanken är att han slagit henne vid flera tillfällen, säger åklagare Eva-Lena Jansson.

Kränkningarna ska ha pågått från i augusti i fjol till mars i år.

Mannen häktades redan i fredags, både för händelserna i samband med bilfärden och för den tidigare grova kvinnofridskränkningen. Åtal ska ha väckts senast den 31 mars.

– Vi håller på med förhör just nu och får se hur långt vi hinner på tvåveckorsperioden, säger Eva-Lena Jansson.