Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Manlig bilförare får böta 6 300 kronor – visste inte att körkortet var ogiltigt

En man i 25-årsåldern har dömts för olovlig körning.
Straffet blir dagsböter. Mannen visste inte att hans körkort var ogiltigt.

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och numera bosatt på en ort i norra Sverige.

Han stoppades av polisen på en adress i Krylbo den 30 december i fjol. Polisen konstaterade att mannen inte hade något giltigt körkort och därför misstänktes mannen för olovlig körning.

Mannen har i förhör vidgått de faktiskta omständigheterna men förnekat brott eftersom han hade ett körkort som var utfärdat i ett annat land och att han trodde att detta gällde även i Sverige.

Mannen uppger att han inte har kontaktat någon myndighet för att ta reda på vad som gällde med hans körkort. Däremot hade han ansöjkt om ett körkortstillstånd innan han blev stoppad av polisen och att detta tillstånd skulle vara giltigt till år 2017.

"NN har enligt tingsrättens mening i vart fall varit likgiltig inför att han saknat behörighet att framföra fordonet", skriver tingsrätten i sin dom. Mannen döms för olovlig körning till 30 dagsböter á 210 kronor, sammanlagt 6 300 kronor.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android