Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mångmiljonvinnaren i Malung i chocktillstånd – "Jag höll på att svimma"

Den pensionär i Malung som förra helgen vann tio miljoner kronor på Joker hos Svenska Spel är fortfarande i ett chocktillstånd.
– När jag förstod att jag hade sju rätt höll jag på att svimma, berättar vinnaren.

6656379 hade mannen som siffror på Joker tillsammans med de fyra rader Måltips han lämnade in hos Hemköp i Malung.

En lördag som kom att vända helt upp och ned på Malungsbons tillvaro.

– Oj oj, det har verkligen varit en omtumlande tid sedan dragningen i helgen. Så skönt att jag verkligen fick vinsten bekräftad nu när du ringer, sade den nyblivne mångmiljonären då vinnarambassadören på Svenska Spel, Pierre Jonsson ringde för att gratulera.

Vinnaren såg själva dragningen på tv och tyckte sig känna igen de sista siffrorna på sin Jokerrad.

– Men, när jag skulle rätta blev två rätt plötsligt tre rätt, och sen var alla siffror rätt på Jokern. Då blev jag verkligen helt paff, säger han i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

– När jag förstod att jag hade sju rätt höll jag på att svimma. Det gick liksom inte att fatta hur man efter att ha spelat på olika spel i 60 år, plötsligt vinner tio miljoner.

LÄS ÄVEN: Fick gratulera 14 nya spelmiljonärer

Jokerraden fanns med på Malungsbons Måltipskvitto som kostade 20 kronor totalt att lämna in.

– Turen verkar ha varit på min sida eftersom jag lämnade in hos just Hemköp. De har ju sålt en miljonvinst förut, en turbutik helt enkelt.

– För en pensionär som jag betyder den här vinsten enormt mycket ekonomiskt. Framtiden ser mycket ljus ut, men mer än så kan jag inte tänka just nu, säger vinnaren som önskar vara anonym.

LÄS ÄVEN: Borlängekvinnan som blev lottomiljonär