Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många svenskar drabbade av snökaos i Turkiet – hundratals flyg inställda

Ett kraftigt snöoväder har lett till inställd flygtrafik i Turkiet.
Många svenskar som reser med flygbolaget Turkish Airlines sitter strandade och vet inte hur och när de ska ta sig hem.

Det kraftiga snöovädret har skapat kaos i flygtrafiken i Istanbul. Aftonbladet uppger att hundratals flyg har ställts in och tiotusentals resenärer är strandade.

På sina håll har snöovädret gett uppemot en halvmeter snö, vilket lett till stora trafikproblem.

Kustbevakningen har stängt av Bosporensundet som är en av världens mest trafikerade farleder och totalt har 800 flighter ställts in, varav 650 med Turkish Airlinesfrån Atatürk- och Sabiha-flygplatserna.

Enligt Aftonbladet sitter 20 000 personer nu fast på Atatürk-flygplatsen och omkring 6 000 människor har tilldelats hotellrum i väntan på att deras flyg ska kunna lyfta.

Under lördagen fick svenskar som skulle ha mellanlandat i Istanbul på väg hem från Bangkok i stället landa på Şanlıurfa flygplatsen nära den syriska gränsen.

På sin hemsida avråder UD från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.

Man avråder även från icke nödvändiga resor till bland annat staden Şanlıurfa med anledning av det rådande säkerhetsläget i landet.