Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många dödade i dubbla självmordsattacker i Damaskus

Minst 25 människor dog när en attentatsman detonerade en bomb inne i en domstolsbyggnad i Syriens huvudstad Damaskus under onsdagen.
Kort efteråt sprängde en annan självmordsbombare sig själv i luften och dödade flera inne på en restaurang, rapporterar al-Jazeera.

En man i militärkläder bärandes på ett hagelgevär och granater anlände till domstolsbyggnaden tidigt på onsdagen, uppger al-Jazeera.

– Vakterna stoppade mannen och tog av honom hans vape- De bad om visitera honom när mannen kastade sig in i byggnaden och detonerade sina sprängmedel, sade Mohammad Kheir Ismail, polischef, till en statlig tv-kanal.

Attacken genomfördes vid en tid då många advokater, åklagare och domare befann sig i byggnaden. Minst 25 dödades och runt 45 personer skadades, uppger Reuters.

Bara en kort stund efter den första attacken exploderade en bomb inne på en restaurang i stadsdelen Rabweh, cirka 2 kilometer från den första attacken.

Det ska inte vara någon som organisation som har tagit på sig attackerna ännu. Den senaste tiden har en serie attacker utförts om statligt kontrollerade områden, uppger BBC. News.