Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många döda på hotell efter lavin i Italien: "Hjälp, hjälp, vi dör av kyla"

Närmare 30 turister och personal på ett lyxhotell i Italien har varit instängda efter att en lavin rasat i området. Många uppges ha dött.
– Hjälp, hjälp, vi dör av kyla, messade två gäster från hotellet.

– Det finns många döda, säger Antonio Crocetta, ledare på fjällräddningen i Abruzzo, till Republica.

Flera lokala medier rapporterar att många av hotellgästerna var barn och några av dem ska vara döda.

– Hotellet är nästan helt förstört, Vi har ropat men inte hört några svar, inga röster. Vi gräver och letar efter folk, säger Antonio Crocetta, på telefon till Reuters.

Timmarna innan någon hunnit komma till undsättning fick räddningstjänsten ett desperat sms från hotellgäster, enligt Rai news.

– Hjälp, hjälp, vi dör av kyla, messade två gäster från hotellet.

Upp emot 30 personer ska ha befunnit sig på hotellet. Många av dem befaras vara döda. Endast ett fåtal överlevande personer har lokaliserats.

Italiens räddningstjänst har under de senaste dagarna haft det besvärligt att ta sig fram på grund av ett kraftigt snöfall. Italiensk media rapporterar att den första räddningsenheten kom fram till hotellet på skidor. Taket på hotellet ska ha kollapsat.

– En tragisk blandning av en jordbävning och en lavin, säger räddningsledaren Antonio Crocetta, enligt Rai news.

Två personer hittades levande utanför hotellet, som var omgiven av träd som fallit.

–Jag var täckt av snö men jag lyckades ta mig loss. Bilen var inte nedsänkt i snön och jag väntade på att räddningsarbetare skulle komma fram, säger Giampiero Parete, enligt BBC.

Räddningstjänsten i Italien har tvittrat flera inlägg som handlar om arbetet vid hotellet.

Hotellet Rigopiano ligger i Abruzzo-regionen och lavinen tros ha orsakats av gårdagens jordbävningar som skakade landet. Lyxhotellet ligger 1200 meter ovanför havet.

Hittills har endast tre kroppar kunnat grävas fram ur snömassorna.

Minst fyra jordbävningar rapporterades in under onsdagen och flera efterskalv fortsatte komma in under natten mot torsdagen. Från midnatt registrerades 82 jordbävningar i centrala Italien. Den starkaste var på magnituden 3,5.