Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många brandmän döda när skyskrapa rasade i Teheran – se de skakande bilderna

En brand har rasat i en sjuttonvåningar hög skyskrapa i Teheran i Iran. Branden har fått byggnaden att kollapsa.
Över trettio brandmän kan ha dött i raset, uppger CBC News.

Annons

Ett trettiotal brandmän som kämpade mot lågorna ska ha omkommit när byggnaden rasade, uppger CBS News.

Branden ska ha pågått sedan tidigt i morse. En talesperson för Teherans räddningstjänst har talat om att mängder med människor befaras ha fastnat i rasmassorna när byggnaden kollapsade.

– Vi har ingen information om var trettio brandmän tagit vägen. Vi gräver i rasmassorna och försöker se hur situationen ser ut, säger talespersonen till lokala nyhetskanalen IRINN.

Flera videoklipp finns på youtube som visar hur byggnaden kollapsar. Själva raset ska ha pågått under några få sekunder. Raset ska ha sänts live från en tv-station som gjorde en intervju på platsen. En sida av byggnaden rasade först.

Skyskrapan ska ha byggts av en man vid namn Habib Elghanian under tidigt 1960-tal. Enligt CNN ska byggnaden ha huserat hundratals klädtillverkare och andra företag.

Polisen ska ha jobbat med att hindra butiksägare och andra från springa tillbaks till byggnaden och hämta sina värdeföremål, uppger The Guardian.

Förutom det trettiotal brandmän som ska ha omkommit skadades mer än 75 personer.