Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens Avestaartist ska lyfta kulturlivet – är du nästa musiker upp på den digitala scenen?

Artikel 5 av 8
Månadens Avestaartist
Visa alla artiklar

LÄS ÄVEN:

Sara Korpela först ut i AT:s satsning "Månadens Avestaartist" – så fann hon kärleken till dragspelet: "Kunde bara vara i musiken"

Mia fann kärleken till harpan genom fantasyberättelser – nu är hon "Månadens Avestaartist"

Coronapandemin har förändrat vårt sätt att leva och umgås. För musik, kultur- och föreningsliv har den inneburit ett dråpslag. Ovissheten är stor och myndigheters restriktioner och råd kan ändras från en vecka till en annan.

Även om det med tiden kommer lättnader så vet vi att det närmaste året kommer att vara starkt begränsat av corona. Och trots det måste ju livet gå vidare. Vi måste hitta sätt att hålla liv i de saker som är viktiga för Avesta.

"Månadens Avestaartist" är ett samverkansprojekt mellan kulturföreningen Avesta Kulturscen och Avesta Tidning. Varje månad kommer vi att presentera en lokal musiker, både i text och genom en live-konsert på avestatidning.com och i AT:s mobilapp.

Syftet är dubbelt. Dels att möjliggöra nya insatser för att lysa upp tillvaron. Dels att hjälpa Avestabor och Avestamusiker att mötas i en tid då de inte kan göra det genom konventionella konserter. Så att musiken inte tystnar.

Varje musiker som bor i Avesta – eller är uppväxt här men nu verkar på annan ort – kan aspirera på att bli "Månadens Avestaartist". Det finns ingen åldersgräns utan vi hoppas på en god blandning av erfarna och etablerade musiker samt dem som tar sina allra första steg för (digital) publik. (Urvalet sker av en erfaren grupp lokala musiker och musikentusiaster.)