Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom vid skoterolycka – räddningspersonal tog sig fram med bandvagn

En man i 45-årsåldern omkom vid en skoterolycka under natten mot söndag i eller vid Vasaloppsspåret i Eldris utanför Mora. Räddningspersonal tog sig fram med skoter och bandvagn och även ambulanshelikopter kallades till platsen.

Kartan visar ungefärlig position.

En man som färdades på en skoter krockade av okänd anledning med ett träd i Vasaloppsspåret under natten mot söndag. Enligt larmet, som inkom till SOS Alarm klockan 01:38, förlorade mannen medvetandet vid olyckan. Han förklarades sedan död på sjukhus.

Då olyckan inträffade i oländig terräng tog det tid för räddningspersonalen att ta sig fram.

– Ambulanshelikopter är uppe. Man använder sig av skoter och helikopter för att ta sig ut, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen klockan 02:10.

– Men enligt vad jag kan se i mitt system har man inte hittat personen ännu.

Klockan 02:20 rapporterade räddningspersonalen till SOS Alarm att de hittat personen.

Räddningstjänsten tog sig med hjälp av skoter och bandvagn fram till olycksplatsen, som ligger cirka 800 meter från farbar väg.

– Mannen är nu transporterad fram till vägen och på väg till sjukhuset, säger Peter Bäcke, räddningschef i beredskap, klockan 03:10.

Polisen berättar senare under natten att mannen avlidit.

– Anhöriga är meddelade. Hans sambo var med, på en annan skoter, säger Per Vikman.