Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man omkom i olycka i Jämtland – frontalkrockade in i träd

En man i 60-årsåldern omkom i en olycka på Riksväg 87 utanför Östersund på måndagskvällen.
– Bilen har kört av vägen i hög fart och frontalkrockat in i ett träd, säger Esbjörn Eriksson, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Tidigt på måndagskvällen larmade en förbipasserande bilist om en trafikolycka på Riksväg 87 mellan Östersund och Stugun. Räddningstjänst samt två ambulanser skickades till platsen där en personbil, av okänd anledning, kört av vägen och frontalkolliderat med ett träd.

Föraren satt fastklämd i den totalförstörda bilen när räddningsstyrkorna nådde fram.

– Man kan se på spåren längre upp att bilen gått av vägen och sen kört in i ett träd i hög fart. En person är allvarligt skadad, säger Esbjörn Eriksson, styrkeledare på räddningstjänsten i Östersund, efter olyckan.

Föraren ska ha varit ensam i bilen vid olyckstillfället och fördes med ambulans till Östersunds sjukhus, men hans liv kunde inte räddas.

– Som jag förstod det hade han avlidit direkt, det är den infon jag har fått, säger Mats Andersson, befäl vid polisens ledningscentral.

Mannen var hemmahörande i länet och anhöriga är underrättade.