Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man kraschade in i en bergvägg i hög hastighet – avled av sina skador

En man fördes till sjukhus med livshotande skador efter att kört in i en bergvägg i hög hastighet. Mannen avled senare på sjukhus.

Olyckan inträffade vid 18-tiden på lördagseftermiddagen på riksväg 40 i närheten av Hindås mellan Göteborg och Borås. Föraren, en man i 30-årsåldern, fördes till sjukhuset i Borås med livshotande skador. Vid klockan 22.30 meddelade polisen att hans liv inte gick att rädda, skriver aftonbladet.se.

– Mannens anhöriga är underrättade om dödsfallet, säger Johan Josarp, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Väst till expressen.se.

Polisen kommer att utreda orsaken till olyckan. Bilen är tagen i beslag och kommer att undersökas. Polisen har även beslagtagit en mobiltelefon som fanns i bilen.

– Vi gör det för att kunna se om man använt mobilen under körningen. Det kan vara en bidragande orsak till olyckan, men det vet vi inte än, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl polisen i region Väst, uppger svt.se.

Med i bilen fanns också en kvinnlig passagerare som klarade sig oskadd i kraschen.