Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man i 25-årsåldern döms för att ha slagit ordningsvakt på krogen

En man i 25-årsåldern från Orsa döms av Mora tingsrätt för våld mot tjänsteman efter en händelse på Strand Kök och Bar.

Annons

Det var en lördagskväll under hösten 2015 som mannen besökte nattklubben på Strand Kök och Bar i Mora. Han och en kompis ska under kvällen ha tappat upp öl till sig själva i baren utan att betala, vilket ledde till att en ordningsvakt kom fram för att avvisa mannen.

När ordningsvakten tog tag i mannens arm för att leda ut honom ur lokalen så slog mannen honom i ansiktet med handen. Ordningsvakten ska ha fått ont och svullnad i ansiktet. En annan ordningsvakt blev vittne till händelsen.

Den nu dömde mannen har berättat att han inte minns exakt vad som hände eftersom han druckit mycket under kvällen och var full vid tillfället. Han minns inte att han ska ha slagit ordningsvakten.

Tingsrätten bedömer ändå att det är bevisat att mannen slog ordningsvakten och han döms därför för våld mot tjänsteman till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Han ska även betala en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

Läs också (Plus): Parkeringseländet i Mora – så vill Arne lösa det: "Ett jäkla virrvarr"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android