Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hittades död efter sökpådrag utanför Åre – tros ha gått genom isen

Ett stort räddningspådrag inleddes efter att SOS Alarm larmats om en befarad drunkningsolycka i Kallsjön norr om Åre under natten mot fredag.
Efter någon timmes letande hittades den saknade mannen avliden. Hans anhöriga har underrättats.

Larmet inkom till SOS Alarm vid midnatt mot fredag. Det gick då ut som ett befarat drunkningstillbud, där anhöriga till en saknad man i 80-årsåldern sett skoterspår som ledde från hans bostad ut på Kallsjön, som ligger norr om Åreskutan.

Räddningstjänst, ambulans, polis och fjällräddare sökte efter mannen och man beställde även helikopter från Norge, men den kunde inte lyfta på grund av dåligt flygväder.

– Den står beredd men har inte kunnat lyfta ännu. Det är svårt, vi har pannlampor och handlampor och skotrar med lysen men det försvårar ju att vi inte har helikopter, säger Kåke Rosén, insatsledare vid räddningstjänsten, cirka en timme efter larmet.

Vid 01:40-tiden hittades mannen avliden av räddningstjänsten ute på isen.

– Det är en olycka. Vi tror att han har gått genom isen och sedan tagit sig upp. Skotern är inte hittad, säger Rasem Chebil, befäl vid polisens ledningscentral.

Mannens anhöriga är underrättade.