Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hittad död i polisarrest i Örebro – advokat rasar: "Uppenbart att han inte mådde bra"

En man i 30-årsåldern hittades avliden i arresten i Örebro på måndagskvällen. Nu är mannens advokat kritisk mot polisen – mannen visade nämligen tecken på sjukdom redan när han greps.

– Jag menar att det i samband med ingripandet varit uppenbart att den här mannen inte mått så bra, säger Mark Safaryan, advokat, till Sveriges Radio Örebro.

Mannen greps på måndagskvällen misstänkt för en stöld på en matbutik i Örebro. Senare på kvällen tillkallades ambulans till arresten eftersom att mannen hittats död.

– Jag tror att det fanns någon sjukdomsbild med. Det har inte förekommit något våld, säger Anders Sjöberg, polisområdeskommunikatör, till Nerikes Allehanda.

Polisen ska nu utreda dödsfallet. Men advokaten uppger att mannen stundtals var okontaktbar och att två andra personer som greps samtidigt ska ha påpekat hans sjukdom för poliserna.

– Polisen har underlåtit att tillkalla ambulans och kört honom till polishuset i stället vilket senare resulterar i att han avlider, säger Safaryan till Sveriges Radio.

Polisen har valt att inte kommentera uppgifterna från advokaten.