Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man död efter krock med tåg utanför Jönköping

En traktorförare har avlidit efter att ha krockat med ett tåg i Vaggeryd utanför Jönköping.
Föraren skickades med ambulans till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda.

Det var strax innan 10.30 på onsdagen som olyckan inträffade. Flera polispatruller och styrkor från räddningstjänsten arbetade under morgonen vid olycksplatsen.

– Det här arbetsfordonet har på något sätt och vis kommit i vägen för tåget och det blev en kraftig kollision. Föraren slungades ut ur fordonet, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen i Jönköping.

Mannen, som är i 80-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda. Polisen har varit i kontakt med mannens anhöriga.

Skadade resenärer

Det ska ha varit åtta passagerare och tre personal i tåget när olyckan inträffade. Flera av passagerarna i tåget fick lättare skador i samband med olyckan.

– Flera hade ont i nacken och någon blödde näsblod. Men det ska inte ha varit någon som skadats allvarligt av passagerarna.

Polisen har varit i kontakt med haverikommissionen angående olyckan,

– När det handlar om den här typen av allvarliga olyckor tas det alltid kontakt med haverikommissionen. Sen är det upp till dem om de vill utreda det eller inte.

Vägen vid olycksplatsen är avstängd. Polisen har under dagen förhört en mängd personer som varit vittnen till olyckan för att försöka ta reda på hur den gått till.

Polisen utreder det hela som en arbetsplatsolycka.