Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man beväpnad med pistol skjuten av polis – stor insats utanför Falun

En beväpnad man sköts i benet vid en stor polisinsats utanför Falun under söndagskvällen. Mannen misstänks för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman.

TV för Plus-kunder: Här avlossar insatsstyrkan skotten – ljudet fångas av kameran

Det var vid klockan 17.30 på söndagen som tidningen fick samtal om att flera polispatruller och två ambulanser befann sig i området.

Smällar ska ha hörts i området under eftermiddagen. 16.24 ska polisen ha larmats om smällar som verkade vara skott från ett vapen från en villa i området.

Vid 18.30-tiden anlände fler polispatruller med sköldar och eventuellt även förstärkningsvapen, enligt tidningens medarbetare som befinner sig på platsen.

Polisen rubricerar händelsen som grovt vapenbrott och initialt misstänks en kvinna ha utsatts för brott.

Mannen kom enligt polisen ut ur huset vid 18.30. Han var enligt polisen inte samarbetsvillig och bar pistol.

För Plus-kunder: Granne om skottdramat – "Efter skottet hörde jag obehagliga skrik"

Händelseutvecklingen ledde till att polisen avlossade verkanseld mot mannen, som träffads i benet. Mannen fick enligt polisen omgående vård av ambulanspersonal på platsen.

Han är nu formellt gripen för grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman. Mannen ska vara närstående till kvinnan som misstänks ha utsatts för brott, enligt polisen.

Området runt fastigheten spärrades av strax före 19 för teknisk undersökning.

– Vi har en pågående insats, men det är ingen fara för allmänheten, säger polisens vakthavande befäl.

Är kvinnan skadad?

– Vad jag förstår har hon inga fysiska skador, säger polisens presskommunikatör Stefan Dangardt och fortsätter:

– Det är väldigt initialt i förundersökningsarbetet. Den information vi lagt ut är från polisingripandet och facit om vad som har hänt får vi så småningom.