Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas – misstänks ha våldtagit kvinna och bitit barn

En man har åtalats för en rad våldsbrott. Han misstänks bland annat för att ha våldtagit och misshandlat en kvinna i Avesta kommun och ha bitit ett barn.

I förra veckan åtalades en man i 30-årsåldern misstänkt för bland annat grov kvinnofridskränkning. Den utsatta ska vara en kvinna han har haft ett förhållande med. Åtalet gäller våld som ska ha skett från våren 2015 till november 2016 då mannen greps av polis och häktades.

I mars 2015 uppges mannen ha slagit kvinnan i ansiktet och på kroppen flera gånger. Det ska ha skett i en ort i Västmanland. Samma månad ska mannen ha slagit kvinnan i huvudet med en mobiltelefon. Det ska ha skett i en ort i Dalarna.

På samma ort ska mannen i december 2015 ha slagit kvinnan i ansiktet, dragit henne i håret, tagit strypgrepp på henne och sparkat henne på ett knä.

Samma månad, misstänks mannen vid ett annat tillfälle, ha hållit upp en kniv mot kvinnans hals och sagt att han ska skära halsen av henne.

I februari 2016 ska han ha ringt till kvinnan och sagt att han skaffat en pistol och att han inte "var rädd att döda henne".

På en annan ort i Dalarna ska han i april 2016 slagit henne med en livrem över benen och tagit ett stryptag om hennes hals.

I juni 2016 uppges mannen ha satt en kniv mot kvinnans hals. Det ska ha skett i en ort i Västmanland. Månaden efter ska han ha tagit ett hårt tag om kvinnans arm och slagit henne i ansiktet.

I november förra året ska mannen, enligt åtalet, ha dragit henne i håret och tagit stryptag på henne. Det ska ha skett i Avesta kommun. Vid samma tidpunkt ska mannen ha hotat att döda henne. Två veckor senare ska mannen ha slagit kvinnan med en elsladd och bitit henne i armen.

I november misstänks mannen ha våldtagit kvinnan i en bostad i Avesta kommun. Det var efter våldtäkten som mannen greps av polisen och senare häktades också mannen.

Samma månad misstänks även mannen ha bitit ett barn och slagit det.

I juli 2016 misstänks han även ha misshandlat en tredje person, genom en spark i magen och slag i ansiktet. Det ska ha skett i en ort i Västmanland.

Mannen misstänks även för ringa narkotikabrott. Han ska ha haft 2,75 gram cannabis i sin ägo. Enligt åtalet förnekar mannen att han ska ha begått de påstådda våldsbrotten.

På måndag, i nästa vecka, börjar rättegången i Falu tingsrätt.