Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen misstänkt för mordbrand efter villabranden i Möklinta

Brandkåren larmades strax före kl 20 i lördags kväll om att en villa nordöst om Möklinta stod i brand.
Huset, en 1,5-plansvilla, blev totalförstörd och eventuellt kan någon ha blivit kvar i huset. En man i 60-årsåldern har anhållits misstänkt för mordbrand.

Sala Allehandas reporter Niklas Norén rapporterar från brandplatsen:

Branden fick ett snabbt förlopp, och huset var övertänt när räddningstjänsten kom fram. Se rörliga bilder från släckningen:

Huset ligger i Skarpgärdet, strax söder om Vivastbo. Tolv räddningsfordon från Möklinta, Sala och Heby ryckte ut på branden. När de kom fram var huset redan övertänt.

En person är skriven på det eldhärjade husets adress. Men det är fortfarande oklart om någon befunnit sig i huset, av vilket det nu bara återstår en skorsten.

Det nu nedbrända huset ligger ensligt. Enda vägen fram är längs en smal, slingrig och isig väg. Det gjorde att det var besvärligt att komma fram till brandplatsen, berättar Ove Jansson, yttrebefäl på Sala-Hebys räddningstjänst.

– Släckningsarbetet har gått bra även om det var lite knepigt att komma fram.

Räddningstjänsten fick branden under kontroll redan vid 22-tiden på lördagskvällen. Men när eftersläckningsarbetet pågick hela natten och avslutades först vid tio-tiden morgonen därpå.

Fanns det någon spridningsrisk?

– Huset är omgärdat av skog, men eftersom det är vinter så var det liten risk för att elden skulle sprida sig, säger Ove Jansson.

Han vet inget om brandorskaren och inte heller om någon människa kan ha omkommit i branden.

– De första uppgifterna vi fick var att kan ha funnits någon i huset. Men mer än så vet vi inte just nu, säger Ove Jansson.

Kring lunchtid på söndagen kom beskedet om att en man i 60-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mordbrand. Utredningsjouren i Västerås ville under söndagen inte gå ut med mer information kring hur han greps eller vad misstankarna är baserade på.

Platsen runt det nedbrända huset spärras nu av för teknisk undersökning som kommer göras så snart omständigheterna tillåter.

– Det kommer tidigast att bli under söndag morgon. Det har brunnit så pass rejält att det kommer ta tid innan det har svalnat, säger Magnus Wall på polisen.

Den misstänkte mannen kommer att vara fortsatt anhållen till måndagen.

Texten uppdateras när vi vet mer.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via e-post: [email protected], mms/sms: 72021 (inled meddelandet med "SA" följt av mellanslag) eller Tipsa-tjänsten.

LÄS OCKSÅ: De möttes av svart rök i dörröppningen

LÄS OCKSÅ: Bäver orsakade husbrand

LÄS OCKSÅ: Polisen utreder mordbrand på skola