Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man allvarligt skadad i Kiruna – klämdes fast i stenkross

En man skadades i en arbetsplatsolycka på LKAB på onsdagskvällen och fördes till Kiruna sjukhus med allvarliga skador.

Annons

Olyckan inträffade vid klockan 21.30 i LKAB:s gruva. En anställd, en man i 55-årsåldern, utförde rensningsarbete av skrot i anslutning till en stenkross på 1 400-metersnivån när olyckan plötsligt inträffade.

– Mannen hade klivit nerför stegen i stenkrossen och där blivit fastklämd av ett stålrör, säger Fredrik Björkenwall, LKAB:s jourhavande pressinformatör till nsd.se.

Stenkrossen ska ha varit avstängd vid olyckstillfället. LKAB:s egna räddningstjänst var först på plats och kunde få loss mannen och hjälpa honom till en ambulans.

Det är fortfarande oklart hur olyckan har gått till. Polisen har varit på plats och skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka och LKAB kommer att genomföra en internutredning.

Enligt uppgifter ska mannen fått ansiktsskada och skador på vristen. De senaste uppgifterna om mannens hälsotillstånd är att han är allvarligt skadad, skriver kuriren.se.