Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malmöåklagare tar över cruisingfallet – "Polisledningen kan inte bara skaka av sig det här"

Polisens förundersökning mot den besiktningsman, som felaktigt bötfällde bilentusiaster under sommarens cruisingar, lades ned för ett par veckor sedan. Nu har ärendet istället landat hos Särskilda åklagarkammaren i Malmö.

"Polisledningen kan inte bara skaka av sig det här", säger Bosse Hårdén, som från börjat drivit frågan, till Dala-Demokraten.

Det som hände sommaren 2016 var att en av polisens besiktningsmän, ingående i den så kallade Värmlandsgruppen, i efterhand misstänktes ha ändrat besiktningsprotokoll.

LÄS ÄVEN: Åtalas efter bilfärd på Classic Car Week

En anmälan om urkundsförfalskning och grovt tjänstefel gjordes men polisen lade ned förundersökningen.

Nu har en anmälan skickats in till Särskilda åklagarkammaren i Malmö.

– Polisledningen kan inte bara skaka av sig det här och jag vet inte hur dom jobbar med detta nu eller om man försöker släta över det här. Det här ska utredas riktigt. Jag har förhört mig med vittnena och det är varken någon åklagare eller polis som hört av sig till dem, berättar Hårdén, för Dala-Demokraten.

LÄS ÄVEN: Bilinspektör anmäld av polisen

LÄS ÄVEN: Efter cruisingprotesterna – nu läggs utredningen ner