Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malena Ernman kommer till Dalhalla för nionde året i rad - gästas av Helen Sjöholm

I sommar återvänder Malena Ernman till Dalhalla - för nionde året i rad. Gästar de två konserterna gör Helen Sjöholm.

Annons

Den 8 och 9 juli gör Malena Ernman två konserter på Dalhalla. Enligt ett pressmeddelande har över 60 000 människor hittills upplevt Malena Ernman i Dalhalla, som nu gästar kalkbrottet för nionde året i rad.

Läs också: Malena Ernman: "Dalhalla är årets höjdpunkt för mig"

– ​​Jag nyper mig i armen varje år för att jag får möjligheten att göra de här konserterna! Att få skapa en unik musikupplevelse med några av våra största artistertillsammans med Sveriges bästa musiker på Sveriges absolut vackraste arena. Det är svårslaget!! Och i år är det extra speciellt eftersom Helen är med. Helen är min idol! Hon är Sveriges bästa sångerska och vi har redan börjat experimentera med vad vi ska sjunga tillsammans. Det är barnsligt roligt, faktiskt, säger Malena Ernman i pressmeddelandet.

Läs också: Malena hyllar Sverige – men kompisen knycker nästan showen

Tidigare har hennes konserter gästats av bland andra Tommy Körberg, Lill Lindfors, Sarah Dawn Finer, Nils Landsgren, Martin Fröst, Kalle Moraeus, Georg Riedel och franska barockorkestern Ensemble Matheus.

Läs också: Publikrekord när Malena Ernman och Tommy Körberg bjöd på bred repertoar på Dalhalla

I år blir det Helen Sjöholm, Svenska Stråkensemblen och ett band bestående av några av landets bästa instrumentalister som står på scenen tillsammans med Malena Ernman.

– Blev så glad när jag fick ett lockrop av Malena – en sångerska och person som jag länge beundrat. Jag har dessutom längtat tillbaka till vackra Dalhalla. Det känns som en present att få musicera där med La Ernman och hennesfantastiska musikanter! hälsar Helen Sjöholm i pressmeddelandet.

Biljetterna till konserterna släpps i morgon, torsdag den 15 december.

Läs också: Sting kommer till Dalarna i sommar – "En exklusiv konsert"