Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malena Ernman firar 10 år i Dalhalla med flera återseenden

I sommar tioårsjubilerar Malena Ernman i Dalhalla. Jubileet firas med flera återseenden - Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer och Nils Landgren.

Världens största operakonserter har de kallats. Sedan 2009 har över 74 000 människor sett Malena Ernman framträda i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Till sommarens jubileum bjuder Malena in några av de musikaliska vänner som gästat konserterna under åren. Som vanligt får hon uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bland andra Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.

- Det är ingen överdrift att säga att Dalhalla har förändrat en del av mitt liv. Och det har varit en närmast total glädje! I sommar när vi firar 10-årsjubileum så blickar vi både framåt och tillbaka. Och vi gör det tillsammans med några av dem som har betytt mest för mig under de här tio åren, säger Malena Ernman i ett uttalande.

Läs även: Malena Ernman drar ut på julturné med Lasse Berghagen

Sarah Dawn Finer är en av gästerna som återkommer:

- Det är en stor ära att få komma tillbaka till Dalhalla och sjunga med Malena och Helen och Nisse. Jag och Malena må komma från olika musikaliska världar men har alltid hittat anledningar och olika sätt att slå ihop dem, för att vi tycker om de oväntade och det ärliga i musik, säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande.

10-årsjubileet äger rum den 7 och 8 juli.

Biljetter släpps den 7 december.

LÄS MER: Magisk sommarkväll i Dalhalla med Malena Ernman och vänner.