Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad hockeyhelg i Avesta

Elva lag gjorde i år upp om segern i den anrika Nicklas Lidström Cup i Skogsbo, Avesta. Turneringen var den 45:e i ordningen och är för spelare födda 2004.
– Det har varit jättekul att spela med så här mycket folk på läktarna, säger hemmaspelaren Axel Eriksson.

Totalt spelade elva lag 36 matcher i årets Nicklas Lidström Cup.

– Vi har varit fullbokade men fick ett sent avhopp så det blev elva lag i år istället för tolv som det skulle ha varit. Det blev litet speciallösning men vi fick till det bra ändå, säger Rolf Laki, ordförande i cup-kommittén.

Han berättar att möjligheten att använda hemmasonen och hockeyikonen Nicklas Lidströms namn är bra för cupens dragningskraft.

– Ja Nicklas Lidström är ju en förebild för varenda knatte, så är det ju, säger han.

Under lördagseftermiddagen spelades det final mellan Djurgårdens IF och det Tjeckiska laget HC Bilina, en kamp som slutade med seger och efterföljande jubel för det svenska laget.

Bästa Dalalag blev Falu IF som slutade på en sjunde plats.

Axel Eriksson, från hemmalaget Skogsbo SK var nöjd med deras tiondeplats:

– Jag tycker vi har gjort bra prestationer, dessutom har det varit jättekul att spela med så här mycket folk på läktarna, det har varit bra tryck, säger han.

Tyvärr, kanske till vissas besvikelse, kunde inte Nicklas Lidström närvara vid prisutdelningen som tänkt på grund av att det krockade med ett annat evenemang.