Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnet i Dalarna och trumpifiering fick Johanna Jönsson att fortsätta sin riksdagskarriär

Johanna Jönsson (C) från Sollerön har ändrat sig och tänker ställa upp i omval till riksdagen.
Hon berättar på Facebook att hon genom en flytt till Dalarna återfått balansen i tillvaron, samt att USA:s nye president Trump eldat upp henne:
–Jag känner mig fylld av brinnande stridslust, skriver hon.

Riksdagsledamot Johanna Jönsson meddelade i september att hon inte tänkte ställa upp för omval.

Jönsson kommer ursprungligen från Sollerön men sitter inte på Dalabänken, utan är invald i Stockholm.

Nu ser det ut som att Jönssons politiska karriär trots allt inte är över. På Facebook skriver centerpartisten att hon efter flytt till Dalarna återfått balansen och välmåendet. Jönsson köpte en gård i Dalarna i somras och har sedan dess veckopendlat till Stockholm.

Lantluften tycks ha haft god effekt.

Dessutom har valet av kontroversielle Donald Trump fått henne att vilja engagera sig igen.

– Jag älskar att vara hemma på gården och längtar aldrig därifrån. Men sedan gick Trump och vann valet i USA och plötsligt var det som att allt blev ännu mer på allvar, ännu viktigare. Sedan dess har mitt engagemang bara ökat och ökat. Jag känner mig fylld av någon sorts brinnande stridslust...Jag tror att jag har en fortsatt roll att spela i det här och jag tror att jag eventuellt skulle dö av frustration om jag inte fullt ut använde mig av den här möjligheten, skriver Jönsson på sin Facebooksida.