Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvikapar vann storvinst i Bingolotto – kuppade mot Oldsberg med LIF-souvenirer

Börje Risberg och Marianne Gidlund från Ludvika vann 750 000 kronor i Bingolotto under söndagskvällen.
Börje passade även på att kuppa mot programledaren Ingvar Oldsberg.
– Han blev lite ställd, berättar han.

Tidningen pratar med Börje Risberg strax efter vinsten. Han låter förvånandsvärt samlad.

– Man blir ju glad, jätteglad. Men jag tar det lugnt, säger han.

Något som tittarna inte fick se var att Börje Risberg kuppade när det var dags att spela Finalspelet. När programmet var tillbaka efter nyheterna hade Ingvar Oldsberg plötsligt en Leksands IF-halsduk runt sig.

– Det framgick i förra programmet att hans hjärta klappar extra för Leksand. Därför skaffade jag en halsduk och mössa som jag hade gömt i min sambos väska och när det var min tur tog jag grejerna under armen och krånglade på honom, säger Börje Risberg.

– Han blev lite ställd, men sedan tackade han. Han tyckte inte det skulle vara något problem att bära mössan och halsduken i Göteborg eftersom de är blåvita (fotbollslaget IFK Göteborgs färger, reds anm.)

Att de skulle vara med och tävla i Bingolotto fick paret veta strax före jul då deras serie- och lottnummer drogs i programmet.

– Det kändes overkligt. Först reagerade vi på att Oldsberg sa att vinnaren skulle sitta med på uppesittarkvällen så då blev vi stressade för att det var julveckan och vi hade planer, men sedan visade sig att det var längre fram vi skulle vara med.

Vad paret ska göra för pengarna – 750 000 – har de inte riktigt bestämt.

– Det vet jag inte, men det finns alltid hål att stoppa pengarna i. Men vi tänker göra en längre resa framöver.