Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskattad premiärtur för Väsman runt med ångbåt och veteranbil

Annons
S/S Wäsman har anlänt till Lekomberg och passagerarna stiger av för byte till veteranbil.

INSÄNT: Tio förväntansfulla passagerare embarkerade ångbåten S/S Wäsman på nationaldagens eftermiddag.

Fartyget lämnade Piren i Ludvika i strålande sol och fortsatte längs Väsmans norra kust. I kajutan var stämningen hög och en passagerare kommenterade vad lugnt och tyst ångmaskinen arbetade, perfekt för umgänge med bästa kompisarna.

Förväntansfulla passagerare på väg.

Utsikten över Iviken är hänförande i strålande solsken. Fartyget stävade fram i fem knop och efter att ha passerat Laggarudden innanför Bärholmarn siktades Bockholmen i fjärran. Innanför Bockholmen i Lekomberg låg målet för båtfärden, som nåddes efter en timme. Deltagarna lät sig väl smaka av kaffe med bröd som intogs på bryggan.

Området hade även en ånghistorik med det sedan länge nerlagda ångkraftverket och att bryggan var hemmahamn för en tidigare ångslup på Väsman, S/S Ewa.

Belåtna passagerare beundrar ”amerikanarna” efter ankomst åter till Ludvika.

De fina veteranbilarna som representerade en annan epok, två amerikanare och en europe, samtliga från 1950-talet avgick sedan med passagerarna via Sunnansjö och Saxdalen innan återkomsten till hamnen i Ludvika.

Ångbåten återvänder till Ludvika.

Den kombinerade turen anordnades av Väsman Ångbåtssällskap och Ludvika Classic Wheels i samarbete och innebar premiär för erbjudandet ”Ångbåt och Veteranbil”. Fler turer kommer att erbjudas i sommar, se VisitDalarna eller hemsidan waesman.com.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons