Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvika kommun har betalat en miljon i bluffakturor senaste året

Dalarnas kommuner har betalat knappa två miljoner till blufföretag det senaste året, värst är dock Ludvika kommun som ensamma har betalat över en miljon kronor.

Annons

Det var Sveriges Radio som var först med att berätta att Dalarnas kommuner sammanlagt betalat bluffakturor av ett värde på nästan två miljoner kronor. Detta enligt en undersökning som Förenade bolag har gjort.

Ludvika kommun har exempelvis betalat 52 000 kronor för fyra paket våtservetter, 13 000 kronor för 10 kart sopsäckar och 51 000 kronor för bland annat rengöringsmedel.

Ludvika kommun skriver i ett mejl till Sveriges Radio att de är medvetna om att de brustit i inköpsrutinerna genom att ha gjort inköp från ett blufföretag. Kommunen ska nu ha vidtagit interna åtgärder och avslutat affärsförhållandet med det aktuella företaget.

Ludvig Isacsson, expert på fakturabedrägerier på Förenade bolag, är dock inte nöjd med kommunens svar.

– Vi har varnat för det här företaget länge. Och hur ska kommunen se till att de inte blir lurade igen?, säger han till Sveriges Radio.