Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvika Bowlingklubb klara för Allsvenskan – efter kvalrysare i Lindesberg

Ludvika Bowlingklubb är klara för Allsvenskan efter vinst mot Team Baltzar BC i Lindesbergs Bowlinghall under helgen.

Team Baltzar BC från Motala var storfavoriter i matchen mot Ludvika BK:s representationslag. Men kval är kval och allting kan hända – vilket detta tillfälle blev ett statuerande exempel på.

LBK överraskade nog de flesta med att ta en tämligen komfortabel seger med 12-8 i första matchen vilket naturligtvis satte en del myror i skallen på Motalalaget. Nästa match var avgjord redan efter tre serier i Team Baltzar favör, 11-4.

Därmed skulle hela matchen avgöras i en enda avgörande skiljeserie.

Någonstans kändes det som att LBK:arna ändå hade mer att ge än vad de hade visat i lördagens andra match och mycket riktigt visade Ludvikalaget – att när det kommer till avgörande skeden sitter mycket utav matchen i skallen.

LBK-arna var nämligen betydligt kallare och hade längre strikeföljder mot ett ganska darrigt Motalagäng. Redan tidigt i serien ryckte LBK åt sig en skaplig ledning på två bord samt ledningen totalt. Resten utav matchen handlade mest om att förvalta ledningen på bästa sätt och det gjorde man med den äran.

– Det är inte helt lätt att peka ut hjältar i en sån här rysarmatch. Alla som deltagit är hjältar och har bidragit till segern på olika sätt, men måste ändå nämna paret Magnus Lindkvist/Tommy Gustavsson som hade 8-0 i matchkvot, säger laget på deras hemsida.

– Vi måste även nämna Claes Pettersson som efter ett längre uppehåll under året kommer tillbaka under senvåren och är tungan på vågen i skiljeserien.

4-1 till LBK's favör räckte således till en plats i nästa års Allsvenska.