Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal demokrati i fokus i ny satsning

Högskolan Dalarna och Falu kommun inleder ett samarbete för att stärka och utveckla den lokala demokratin. Högskolans forskare ska undersöka Falu kommuns demokratiarbete.

Fokus i forskningsprojektet är bland annat medborgardialog, ungdomsinflytande och aktivt medborgarskap.

– Genom detta samarbete undersöker Högskolans forskare hur Falu kommun aktivt arbetar för att främja lokal demokrati – en fråga med stor aktualitet i Sverige och Europa i övrigt – närfrågor om politisk legitimitet och individens makt att påverka debatteras allt mer, säger Jonas Stier, forskningsledare vid Högskolan Dalarna, i ett pressmeddelande.

Högskolan Dalarna har tidigare samarbetat med Falu kommun, bland annat vid demokratidagar.

– Detta samarbetsavtal är en fördjupning och en förstärkning av det redan pågående samarbetet. Demokratiskt deltagande mellan valen och ett aktivt medborgarskap är centrala frågor som fortsatt behöver beforskas, säger Thomas Sedelius docent i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna i pressmeddelandet.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android