Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Dahlkvist prisad på Idrottsgalan: "Vill tacka alla som hejar på oss"

Kif Örebro-spelaren Lisa Dahlkvist satte de två avgörande straffarna som tog landslaget till OS-silver i Rio de Janeiro i somras.
På måndagskvällen tog laget hem priset som årets lag på Idrottsgalan – och Dahlkvist hyllades på scenen.

Annons

Örebroaren Lisa Dahlkvist satte två avgörande straffar på vägen till landslagets OS-final, men när hon tillsammans med Lotta Schelin och Caroline Seger tog emot priset på Idrottsgalan fick Dahlkvist stå i skuggan när Schelin tog talan.

– Det var en fantastisk sommar och vi njöt verkligen och det kanske ni såg, säger Schelin i sitt tacktal. Hon passar på att hylla tv-tittarna.

– Vi vill tacka alla som sitter hemma och hejar på oss, det är otroligt viktigt. Utan er är vi ingenting, säger Schelin och avslutar med att berätta att laget inte är mättade trots sommarens framgång.

– Slutligen så gillar vi att vara på gala, så vi tänker komma tillbaka nästa år. Vi har ett EM som hägrar, så vi kör stenhårt, säger Schelin.

Kif Örebroaren Hanne Gråhns var reserv till damlandslagets OS-trupp och Örebro hade ännu fler nominerade till Årets lag, både genom bordtennis och truppgymnastik:

Örebro GF:arna Ylva Zelleroth och Maria Davidsson är en del av mixedlandslagets trupp som 2016 tog Sveriges första EM-guld i mixedklassen i truppgymnastik, och samtidigt satte nytt världsrekord i poäng.

Bordtennisspelaren Emil Andersson, från Arboga tog tillsammans med Linus Karlsson silver i Paralympics i somras efter att bland annat ha slagit ut Kina.