Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström sköt fullt – till sista skyttet: "Skulle vilja göra om de sekunderna"

Sebastian Samuelsson slutade 25a och Fredrik Lindström 22a efter fyra skjutningar på 20 kilometers åkning.
– Jag gjorde i princip ett perfekt lopp, säger Lindström till SVT Sport.

På torsdagen tog fyra svenskar världscuppoäng när damerna körde 15 kilometer individuell start, i en besvärlig vind. På fredagen var det dags för herrarna att inta, de för dagen vindstilla, spåren i italienska Antholz.

– Jämfört med gårdagen känns alla skjutningar så otroligt lugna. I går var det omtag på omtag, säger SVT:s kommentator AnnaMaria Jansson.

Efter tredje skyttet hade Fredrik Lindström skjutit fullt, men han var ändå inte med i den yttersta toppstriden.

– Fredrik har inte benen i dag, så är det bara, säger SVT:s kommentator Björn Ferry, om Lindströms åkning.

I fjärde skyttet sköt Fredrik Lindström två bom och sjönk därmed rejält i resultatlistan, då varje bom innebar en minuts pålägg.

– Det gick upp som ett ljus att "tre nollor, vad häftigt om jag skulle sätta fem sista", säger Fredrik Lindström till SVT Sport efter loppet. Förutom att han lät hjärnspökena ta över i sista skyttet, var Lindström nöjd med loppet där han slutade 22a.

– Jag gjorde i princip perfekt lopp, förutom sista skjutningen. Jag skulle vilja göra om de 30 sekunderna, annars har jag gjort ett bra lopp.

Precis som Lindström gick Sebastian Samuelsson i mål med två bom, långt utanför pallen, då han blev 25a.

– Det var tufft. Det var det. Jag tror jag gör ganska bra lopp, men jag tappar lite på slutet. Jag öppnade hårt, men blev kanske lite för trött på slutet, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport sitt första distanslopp i världscupen.

Peppe Femling kom efter en bom in på en glädjande 27e plats.

Jesper Nelin inledde med tre bom och kom i mål med fem. Han slutade på en 59e plats.

Vann gjorde ryssen Anton Shipulin med en bom. Tvåa blev fransmannen Martin Fourcade efter två bom och trea slutade ukrainaren Sergey Semenov efter en bom.