Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksandsbron stängs av – igen

I morgon, onsdag den 1 februari, stängs Leksandsbron av igen, men bara för en dag. Det är belysningen på bron som ska ses över och en av fogarna ska tätas.

Det var i mitten av november som Leksandsbron invigdes efter att ha varit avstängd i tre månader för reparationer. Och nu stängs bron av igen, för kompletterande arbeten.

Bron kommer stängas av efter morgonrusningen på onsdagen, runt klockan 8.30.

– En av fogarna ska förses med en gummitätning och det kan bara ske när bron har krympt av vinterkylan och spaltöppningen blivit tillräckligt stor, förklarar projektledare Anders Backhans i en kommentar på kommunens hemsida.

Läs också: Trots att arbetet forcerats oroas handeln i Leksand

Även en del elarbeten och en okulärbesiktning av bron kommer ske under avstängningen. Bron beräknas vara öppen för trafik igen under eftermiddagen/kvällen. Men avstängningen kan också förlängas till torsdagen, om arbetet inte blir klart i morgon.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android