Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksands supportrar gör allt för att slutföra Ritolas övergång – swishar bidrag: "Världens bästa fans"

Leksand är muntligt överens med sin drömvärvning.
Nu gör klubbens supportrar sitt allt för att övergången inte ska gå i stöpet – och ger pengar i mängder till klubben.
– Jag blir helt rörd. Världens bästa fans, säger Mattias Ritola.

Leksand ser ut att ha fått i hamn en riktig drömvärvning. Mattias Ritola bröt i dag sitt kontrakt med schweisiska HC Fribourg-Gottéron, och uppges redan nu vara muntligt överens med Dalalaget som han senast representerade säsongen 2014/15.

LÄS MER: Ritola bryter kontraktet med schweiziska klubben – av personliga skäl

Men än är inget påskrivet, och klubben har berättat att de sista ekonomiska bitarna inte ännu är på plats. Vilket har fått klubbens supportrar att agera. De gör nu sitt yttersta för att övergången inte ska gå i stöpet, och i mängder har pengar swishats in till klubben för att finansiera affären.

LÄS MER: Sportens uppgifter: Mattias Ritola klar för Leksands IF

– Jag vet inte exakt hur mycket vi fått in, ser bara de som skickat ut sina swishar på sociala medier. Man vi kan hoppas på bra flow, säger Leksands marknadschef Patrik Skoglund till Sportbladet.

LÄS MER: Live: Så blev Mattias Ritola klar för LIF – Sporten avslöjar

Sportbladet har även varit i kontakt med spelaren, som ännu inte kan uttala sig om sin framtid. Men en sak har han definitivt klart för sig:

– Jag blir helt rörd. Världens bästa fans, säger Mattias Ritola.