Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand vann mot HV71 – Haukeland storspelade

På tisdagskvällen bärgade Leksand den första segern sedan den 19:e januari. Två mål i börjanav de två första perioderna räckte, men det hade inte gått vägen utan Henrik Haukeland som satte skräck i HV:s spelare med sina räddningar. Slutresultatetblev 2-1.

Annons

Pang sa det – och sedan lite hemmajubel på det efter att Oskar Lang redan efter 2:45 gett Leksand ledningen. Lang var den som låg bakom själva målet också då han drev upp pucken i zon och släppte den. Jesper Ollas spelade sedan fram Lang som stötte in ledningsmålet. Ett klassmål.

Leksand behöll trycket mot HV:s mål och hade läge att öka på ledningen då Martin Grönberg inte riktigt mäktade med att fullfölja ett fint anfall. Det var först efter periodens powerbreak som bortalaget kom in i matchen efter att ha stått på hälarna hela första halvan.

HV åt sig ikapp och efter perioden kunde man konstatera att lagen fått sin bit av kakan, halva perioden var. Däremot var känslan att det för ovanlighetens skull studsade med Leksand, något som i och för sig kommer med ett bra spel i övrigt.

LÄS ÄVEN (Plus): Ritola om första segern med Leksand och de höga förväntningarna : "Ingen där ute som har större press på sig"

Andra perioden slutade i stort sett identiskt med den första både målmässigt och skottmässigt. Leksand var det lag som var förande i spelet och smålänningarna hängde inte riktigt med-vilket visade sig i utvisningarna.

Leksand fick chansen i numerärt överläge efter dryga fyra minuter av andra perioden-en spelform man haft problem med genomgående denna säsong. Denna gång tog det sexton sekunder innan Johan Porsberger dundrade in tvåan för hemmalaget på en passning från Benjamin Youds. Leksand fick ytterligare två powerplay i andra perioden, inga mål där.

HV kom ut med en nytändning i tredje perioden och inledde en massiv press mot Leksands mål direkt från start. Det gjorde att Per-Erik Jonsson valde att ta time-out ganska tidigt i slutperioden.

Det gav inga större förändringar och HV var det lag som ägde tredje perioden. Däremot fanns en viss oskärpa hos bortalaget i avslutningsögonblicken.

HV ångade på och sköt på allt-flertalet desperata försök att reducera. Så blev det också till slut efter att Lawrence Pilut nätat med femtiotvå sekunder kvar, i spel sex mot fem.

Närmare kom inte bortalaget och Leksands hade-förutom målskyttarna-målvakten Henrik Haukeland att tacka för att det gick vägen. Kolla bara skottstatistiken i tredje perioden.

TV (Plus): Ericson: "Med det här spelet fixar Leksand ett kval"

Leksands IF-HV71 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (2:45) Oskar Lang (Jesper Ollas, Mattias Ritola)

Andra perioden: 2-0 (24:38) Johan Porsberger (Benjamin Youds, Martin Karlsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (59:08) Lawrence Pilut (Filip Sandberg, Ted Brithén) spel sex mot fem.

Skott: 21-41 (10-9, 9-10, 2-22)

Utvisningar: LIF: 2x2, HV71: 3x2

Domare: Mikael Andersson och Patrik Sjöberg

Publik: 4301