Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand vann jätterysare hemma mot Malmö

Leksand tog revansch mot Malmö efter förlusten senast igår. Slutsiffrorna blev till slut 4-3 efter en svängig tillställning. Malmö kom tillbaka med kvittering tidigt i tredje men Johan Porsberger tryckte in avgörande målet några minuter senare. Nu är dalaklubben endast en poäng från säker mark.

Lördag och match i Tegera Arena i Leksand. Det betyder som alltid hockeyfest och bra stämning. Det såg ut att vara ett taggat och revanschsuget Leksand som gick ut på isen under lördagskvällen på hemmaplan mot Malmö efter förlusten senast nere i Skåne. Man lyckades få till några chanser inledningsvis men bortalaget spelade snabbt upp sig och fick till det mesta under de kommande minuterna.

Det resulterade också i att Malmö gjorde matchens första mål genom Rhett Rakhshani som från slottet avslutade snyggt. 1-0 efter ungefär fyra minuter och Malmö fortsatte kontrollera matchen.

Men efter ett rivigt krigande precis i slutet av perioden så lyckades hemmalaget kvittera. Tobias Forsberg fick in pucken och Leksand kunde gå till paus med något att glädjas åt.

Glädjen efter målet hade satt märke på laget som fortsatte att trumma på i den andra perioden. Malmö var under hög press och Leksand tryckte på i den offensiva zonen. Publiken hjälpte sitt lag och var som en sjätte utespelare.

Till slut gav det utdelning när Joe Piskula drog in ett välplacerat skott bakom Christopher Nihlstorp i spel fem mot fyra. Det skulle inte vara nog med det utan efter en bentackling på Patrik Norén av Noah Welch så fick Malmö återigen försvara sig med en man mindre på isen.

Efter ännu ett backskott i det numerära överläget sköt Ben Youds in 3-1 målet och inget mer skedde därefter under samma period.

Men Malmö ville annat och kom ut väldigt hårt i den tredje där genom klapp-klapp spel så kom en reducering från Illari Fillppula. Det skulle inte heller dröja innan även kvitteringen kom. Erik Forssel blev framspelad och kunde helt ostört skjuta ett direktskott och matchen var i en jämn ställning.

Krigarna från Leksand skulle inte låta sig störas för det utan när matchen hade gått 52:46 in i matchen så gav Johan Porsberger hemmalaget ledning för sista gången. För efter hade inte Malmö något mer att komma med. Leksand fick sin revansch och har nu endast en poäng upp till säker mark i SHL-tabellen.

LÄS MER:

Plus: Så var Leksand–Malmö minut för minut

Matchfakta

Leksands IF–Malmö Redhawks 4–3 (1–1, 2–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (3.53) Rhett Rakhshani (Fredrik Händemark, Lars Bryggman), 1–1 (19.51) Tobias Forsberg (Lukas Ericsson).

Andra perioden: 2–1 (35.20) Joe Piskula (Janos Hari, Johan Porsberger), 3–1 (39.48) Ben Youds (Sondre Olden, Johan Porsberger), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (45.47) Ilari Filppula (Robin Alvarez, Noah Welch), 3–3 (46.55) Erik Forssell (Frederik Storm, Nichlas Hardt), 4–3 (52.46) Johan Porsberger (Martin Grönberg, Janos Hari).

Skott: 24–23 (5–7, 11–4, 8–12)

Utvisningar, LIF: 3x2. MIF: 3x2.

Domare: Mikael Nord, Linus Öhlund.

Publik: 6131.

LÄS MER:

Bröt tvåårig måltorka – stjärnbacken om första målet: "Visste att pucken skulle gå in"

Hjälten efter dramat: "Jag försökte bara kasta mig mot mål"

Simm: "Leksands grymma krigarmentalitet avgör returen"