Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand slog till med seger – hemvändaren matchvinnare

Årets sista match för Leksand innan årsskiftet. Färjestad stod på menyn och inför en utsåld hemmaarena kunde dalalaget bärga en seger i en het match. Slutresultatet skrevs till 2-1.

Leksand kom till start med nästan fullt lag. Jon Knuts drogs med smärtor i ryggen, vilket stoppade honom från spel. Nichlas Torp saknades också, utöver det var det fullt manskap för Leksand.

Färjestad satte fart direkt från start och masarna hamnade direkt i underläge spelmässigt. Det var ett hemmalag som såg tröga ut och inget resolut syntes till i agerandena. Det såg ut så mer än halva perioden med undantag för två stycken powerplay som Leksand fick.

Dalalaget hade fortsatt svårt att utnyttja sina numerära överlägen. Med ungefär sju minuter kvar av första perioden hände något i spelat. Efter Andreas Jämtins utvisning i Färjestad fortsatte Leksand att mata på även sedan Jämtin kom in igen. Då spelade hemmalaget bättre än i det tidigare nämnda powerplay. Efter ett ihållande tryck med mycket trafik mot Lars Haugen i Färjestads mål, i slutet av första perioden, gick lagen till paus.

Den andra perioden började bättre för Leksand och när Andreas Jämtin efter dryga fyra minuter in i andra utvisades för andra gången fick hemmalaget chansen i powerplay ånyo. Denna gång såg det bättre ut och med ett antal skott på mål lyckades man skapa oreda framför Färjestads mål flertalet gånger. Trots att skottstatistiken var omvänd jämfört mot första perioden och pekade på en fördel för Färjestad, hängde hemmalaget med bättre i mittenperioden. Leksand drog på sig två uvisningar i andra perioden också efter att först Rickard Hugg och sedan Benjamin Youds utvisats var sin gång. Båda fick avtjäna en utvisning på två minuter för tripping. Det blev svettiga numerära underlägen för Leksand, men med nöd och näppe mäktade dalalaget med att stå emot Färjestads offensiv.

Det dröjde inte länge av tredje perioden innan Färjestad också tog ledningen. Den förre Leksandsspelaren Johan Ryno gjorde målet från nära håll. Han lyckades tysta majoriteten av åskådarna i hallen. Perioden fortsatte och Leksand åt sig in i matchen mer och mer. Till slut stod inte Lars Haugen emot längre och Leksand hade kvitterat. Målet då? Johan Olofsson målskytt för hemmalaget. Olofsson som på en fin passning från Patrik Norén satte kvitteringen. Johan Olofsson som är fostrad i Arvika och gjort flera säsonger i Färjestad kvitterade alltså för dalalaget. Matchen stod och vägde efter Leksands mål och det doftade förlängning i Tegera Arena. Leksand ville annat och med drygt halva perioden spelat bombade hemvändaren och lagkaptenen Jesper Ollas in ledningsmålet från nära håll. Vid den händelsen lyfte taket på arenan och ljudnivån nådde högt på decibelskalan. Färjestad öste på för en kvittering och med drygt en minut kvar plockade Värmlänningarna ut målvakten men drog då på sig en utvisning. Det var otroligt nära att Färjestad kvitterade med halvminuten kvar av matchen då pucken curlade bakom Atte Engren i Leksands mål. Nu går Leksand på ett litet uppehåll och detta var nog ett skönt sätt att avsluta 2016 på, både för spelarna och alla fans runt om i landet.

Leksands IF-Färjestads BKTredje perioden: 0-1 (42:55) Johan Ryno (Tomas Skogs) 1-1 (47:39) Johan Olofsson (Markus Lauridsen, Patrik Norén) 2-1 (53:20) Jesper Ollas (Sondre Olden, Alexander Ytterell)Skott:30-23 (9-5, 5-9, 16-9)Utvisningar, LIF: 2x2 FBK: 6x2Domare: Andreas Harnebrin