Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand överkört på bortais – stod inte emot Linköpings offensiv

I tisdagens match mot Linköping förlorade Leksand med 6-1. Efter den fina matchen mot Luleå i helgen var det återigen tyngre för de blåvita masarna.
– Lite konstigt att vi inte orkar följa upp matchen som var i lördags, sa Per-Erik Johnsson till C-more efter matchen.

Dalalaget var pigga i inledningen och lyckades skapa trafik framför Jakob Johansson i Linköpings mål. En del farligheter som kunde trillat in med lite medstuds. Den farligaste chansen kom på ett skott av Janos Hári om tog i nederkant av ribban. Där talade det mesta för att Leksand skulle fortsätta målskörden från förra matchen. Så blev inte fallet och hemmalaget Linköping kunde istället ta ledningen.

Med halva perioden spelad lade Östergötarna i en högre växel och kunde också sätta sig i förarsätet spelmässigt. Efter ett tag av spelövertag kunde också Linköping öka på till en tvåmålsledning. Efter ett skott som Leksands målvakt Atte Engren inte mäktade med att hålla i kunde Linköpings Garret Roe näta. En retur som Engren inte borde vara allt för nöjd med. Finnen som var riktigt bra i segermatchen senast mot Luleå.

Den andra perioden var inget glädjeämne för Leksands del. Visserligen kunde de reducera i mitten av den andra perioden. På en lång passning från en av Leksands Amerikaner, Benjamin Youds, kunde Johan Olofsson ensam med målvakten sätta pucken i nät.

– Han (Jakob Johansson, Linköpings målvakt) särar på benen, det var bara att lägga in pucken där, sa Johan Olofsson till C-more efter andra perioden.

Men Olofsson var inte allt för nöjd. Andra perioden var inget att hänga i julgranen. En minut efter Leksands mål kunde Linköping återigen göra mål, ett mål som följdes upp av ytterligare ett. Knappt två minuter efter det målet small det till igen. Jakob Lilja gjorde mål på ett handledsskott, vilket betydde fyra ett för Linköping.

Leksand kom ut med förhoppningar i den tredje perioden. Inget som infriades då Linköping kunde sätta sitt femte mål tidigt i sista perioden. Det var ingen större skillnad på spelet i tredje perioden jämfört mot de föregående. Leksand var numret mindre i alla moment.

Individuella misstag från Leksands backar gjorde att matchen blev svår att ta sig in i igen för bortalaget. I slutet av tredje perioden kunde också Broc Little totalt stänga matchen med sitt 6-1-mål.

Nästa match för Leksand är på fredag hemma mot Karlskrona.

Linköping HC–Leksands IF

6–1 (2–0, 2–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (10:47) Kristian Nykävä (Ken Andre Olimb, Mathis Olimb) spel 5 mot 4, 2–0 (14:32) Garret Roe (Kristian Nykävä)

Andra perioden: 2–1 (9:19) Johan Olofsson (Benjamin Youds), 3–1 (10:08) Andrew Gordon (Garret Roe) 4–1 (11:57) Jakob Lilja utan assist.

Tredje perioden: 5–1 (2:11) Emil Kristensen (Broc Litte, Andrew Gordon), 6–1 (18:37) Broc Little (Ken Andre Olimb, Matthis Olimb)

Skott: 46–21(13–7,15–6, 18–8)

Utvisningar, LHC: 2x2. LIF:4x2.

Domare: Andreas Harnebring och Andreas Johansson