Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand överkörda mot Djurgården – utspelade i tre perioder

Det var ett slutspelsjagande Djurgården som gästade Leksand under tisdagskvällen. Stockholmarna var spelsugna och gick ifrån dalaklubben och krossade dem med hela 5-0. Det var Leksands femte raka förlust – och blir SHL:s jumbo den här säsongen.

Den var den näst sista omgången i SHL:s grundserie för Leksand och Djurgården under tisdagskvällen i Tegera Arena. En match som Stockholmslaget inledde på ett fullständigt dominerande sätt.

Efter 2:52 in i matchen gjorde Mikael Ahlén första målet som betydde 1-0 till Djurgården. Inför mötet hade Leksand förlorat samtliga tre möten mot bortalaget. Som också fortsatte att trumma på, även om spelövertaget inte var fullständigt. Men effektiviteten var högprocentig.

Den gamle leksingen Linus Hultström skulle senare öka på till 2-0 för gästerna och när Markus Lauridsen tappade pucken precis framför Atte Engren, efter en misstänkt tripping ska tilläggas, så kom också 3-0 av Matt Anderson. Missuppfattning bland hemmaspelare där Anderson fick fri bana efter att ingen plockat upp pucken bland Leksandsspelarna.

– Det här är under all kritik, vi ger dem alldeles för många chanser. Lyckligtvis har vi två perioder kvar att reda ut det här, säger Jesper Ollas till Cmore efter mardrömsinledningen.

Kaptenen Ollas fick se sitt Leksand komma upp i sitt spel någorlunda i den andra perioden. Två snabba chanser för Martin Grönberg dök upp, men i hans första läge kom han alldeles för nära Adam Reideborn och det var fortsatt mållöst från Leksand.

När Djurgården istället höll sig kvar i den offensiva zonen, så sköts ett backskott av Marcus Högström från blålinjen. Ett skott som hittas in bakom Engren och Högström får sin blott andra fullträff för säsongen.

Det var mycket slarvigt spel från Leksand, flera gånger åkte man offside där koncentrationen och kommunikationen var otroligt risig. Och man gick till paus med ett 4-0-underläge och en närmast omöjlig uppgift att hämta upp matchen.

Djurgården inledde den sista perioden med spel i numerärt överläge, en spelform som man haft stora problem med. Laget ligger sist i just den spelformen i hela SHL. Som också speglade av sig, inga stora chanser för Djurgården den gången.

Däremot var övertaget intakt, och när nästa möjlighet kom för bortalaget skulle man äntligen få sin utdelning i den viktiga spelformen. Mikael Ahlén får till slut in pucken efter att Engren räddat flertalet gånger där han så ensamt stod upp för hemmalaget.

Båda lagen slog därefter av på takten och resultatet stod sig. 5-0 för Djurgården och Leksand förlorade sin femte raka match, på hemmaplan. Nu väntar derby mot Brynäs och sista matchen innan kvalet, på torsdag hemma i Tegera Arena.

MATCHFAKTA

Leksands IF – Djurgårdens IF

0–5 (0–3, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (02.52) Mikael Ahlén (Linus Johansson), 0–2 (13.19) Linus Hultström (Marcus Högström, Niclas Bergfors), 0–3 (14.07) Matt Anderson

Andra perioden: 0–4 (33:50) Marcus Högström (Linus Johansson, Alexander Urbom)

Tredje perioden: 0–5 (52:47) Mikael Ahlén (Markus Ljungh, Marcus Högström) i spel fem mot fyra,

Skott: 17–41 (10–12, 4–11, 3–18)

Utvisningar, LIF: 3x2min, DIF: 4x2min

Domare: Morgan Johansson, Mikael Nord.

Publik: 4408