Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand föll tungt i hemmamötet – hittade inga superkrafter mot Karlskrona

När pucken släpptes i Tegera under tisdagskvällen så var det ett mycket starkt Leksand som inledde. Efter två snabba, och lite billiga, mål under inledningen för Karlskrona så hittade Leksand aldrig krafterna att komma tillbaka.

Leksand, Leksand, Leksand – har haft en säsong bestående av både upp och nedgångar. Toppmatcher mot topplag och ibland bottenform mot bottenlag. En kurva som varit helt obegriplig stundtals med både en lägsta och högsta nivå som varit under ständig rörelse.

Detta till trots så hade leksingarna på allvar, inför den 49:e SHL-omgången mot Karlskrona, fått kontakt med Örebro Hockey – och med det ställt siktet på en placering ovanför kvalstrecket.

I första perioden öppnade hemmalaget riktigt starkt mot tabelltian Karlskrona. Bara under de första två minuterna hade Leksand flera heta målchanser. Leksand kom med både tryck och manskap in i gästernas zon och visade att man var redo att kämpa för kampen omatt hamna på rätt sida av kvalstrecket.

Daladominansen till trots så var det Karlskrona som tog ledningen efter dryga sex minuter spelade. Detta efter en fin passning av Victor Aronsson, där Marcus Paulsson spelades fri att skotta mot Henrik Haukeland. Pucken gick i stolpen med stöttes sedan in kassen av Haukeland själv. Efter målet så började leksingarna att vackla efter att ha ägt inledande fem fullständigt.

Under periodens avslutande minuter fortsatte oturen att gäcka hemmalaget. För vid dryga femton spelade så skottade Karlskrona ett nytt skott. Den pucken lyckades, efter en olycklig leksandsrensning, studsa likt en tennisboll in bakom Haukeland - igen. Perioden som i inledningen präglades av total leksandsdominans slutade något chockartat 2–0 till gästerna.

Efter avblåsning hade Jesper Ollas följande att säga.

– Vad ska man säga? Det grinar lite illa den här perioden, säger kaptenen i Cmores sändning.

– Vi vet att Karlskrona är ett lag som vill kontra och sen är vi inte med på det. Det är lite slarvigt av oss. Det är två bakhåll, annars har de inte så många ruscher upp i anfallsplan. Men när de väl sticker då gäller det för oss att vara på tå.

I andra hade Leksand chans att öppna starkt som i första. Inledningen grusades dock ganska snabbt av ett Karlskrona som skottade igen – långt utifrån och in mot ett högtrafikerat leksandsmål där pucken ännu en gång letade sig in bakom "Hauke" – som därmed fick sätta sig för kvällen.

Sekunder därefter visade hemmalaget att man inte räknat ut sig själva. Lagkapten Ollas, framspelad av Oskar Lang och Markus Lauridsen, replikerade drygt 30 sekunder senare till 1–3. Därefter var man på hugget och det låg många gånger bud i luften på 2–3.

Men, det blev återigen Karlskrona som fortsatte att lägga puckar på ett leksandsmål som under matchens gång verkade betydligt större än Johannes Jönssons på andra sidan. 4–1 till gästerna letade sig in – bara sex minuter efter Ollas behövliga leksandsmål.

Med 4.30 kvar fick Leksand chans i powerplay men man spelade tyvärr ett av säsongens mest ofokuserade numerära överlägen och spenderade nästan mer tid i egen zon. Inför tredje letade fortfarande Leksand efter formen man hittade under sista perioden, sist mot Frölunda.

– Det är bara att fortsätta, det finns inget annat att göra. Vi måste ha ännu fler puckar på mål och sen får vi hoppas på utdelning, analyserade Oskar Lang i paus.

Leksingarna började sedan ganska omgående med att spela med en man mindre i tredje, efter att Johan Olofsson dragit på sig en utvisning för holding. Ett missöde man dock lyckades rida ut. Efter att man blivit fulltaligt så fortsatte klockan gå i kombination med att det offensiva spelet planade ut för bägge lagen.

I de sista skälvande tre matchminuterna fick Leksand chansen att rätta till siffrorna i ett nytt powerplay. Tränare Per-Erik Johnsson valde då även att dra Engren ur buren. Trots Oskar Lang uppmaning i paus om att skjuta mer så var det ett avvaktande Leksand som flera gånger passade istället för att skjuta.

...och Trots att man fick ett nytt numerärt överläge och med det spelade med en man mer i nästan tre minuter så slutade matchen 4–1 till Karlskrona ändå.

MATCHFAKTA

Leksands IF – Karlskrona HK

1–4 (0–2, 1–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (5.56) Marcus Paulsson (Victor Aronsson), 0–2 (15.20) Emil Larsson.

Andra perioden: 0–3 (25.55) Mattias Guter (Marcus Paulsson, Kristoffer Söder), 1–3 (26.17) Jesper Ollas (Oskar Lang, Markus Lauridsen), 1–4 (32.56) Emil Lundberg (Jimmy Andersson).

Skott: 27–17 (7–5, 11–8, 9–4)

Utvisningar: LIF: 1x2min , KHK: 3x2min

Domare: Mikael Holm

Publik: 5263

Återstående grundseriematcher: 4.

Se även: Bäckström: Ove Molin drar ner byxorna på "Perra"