Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leksand åkte på ny torsk mot HV71 – "Vi har strul och det är jävligt svängig"

Först möttes lagen i Jönköping där Leksand förlorade med 3-1. Under lördagen blev det en ny förlust mot HV71, denna gången med uddamålet. Ett Leksand som slarvade i sitt spel fick också betala priset för det.

Leksand tog emot HV71 under lördagen där man inledde slarvig och utan det berömda tålamodet – vars vikt det så oftas talas om. Hemmalaget åkte, kanske som bekant, på stryk när man mötte samma lag i Jönköping under fredagskvällen där man förlorade med 3–1. En match som förövrigt var Mattias Ritolas premiär i Leksandströjan.

Idag blev det istället hemmapremiär för den samme.

LÄS ÄVEN: Tung hemmasmäll för Leksand: "Frustrerande"

Ritolas lagkamrat Johan Olofsson var, som av Sporten ovan beskrivet, heller inte riktigt nöjd efter första periodens slut och efterlyste just tålamod i anfallszon. Efter den lite uddlösa första "tjugan" fick Leksand känna sig nöjda med det 0–0 resultat man gick till paus med.

– Vi måste upp och hålla i pucken mer istället för att allt blir stressat när vi väl tar oss upp, tyckte Olofsson i paus.

Väl i andra perioden återkom Leksand med ett förbättrat tålamod. Detta ledde senare fram till att Eric Castonguays klubba, via en assisterande Mattias Ritola, lyckades slå in 1–0 vid 6.26.

Assisten blev således Ritolas första (!) poäng i LIF-tröjan.

Drygt tio minuter senare kom tyvärr en olycklig kall dusch från HV71 efter att ett skott bytt riktning. Skottet gled långsamt in mellan benen och in bakom stolparna vid Atte Engren i Leksandsmålet.

Och matchen vad därmed kvitterad.

LÄS ÄVEN: Perra efter dubbelnollan mot HV71: "...det målet är riktigt, riktigt tråkigt"

– Vi har strul och det är jävligt svängigt. Jag tycker de får in ett lite turligt mål och vi blir lite lurade av deras forward. Det känns ändå som vi är starkare i andra, enligt backen Nichlas Torp.

I tredje perioden kom sedan en mycket tung uppförbacke efter lite drygt halva perioden spelad, då HV:s Pär Arlbrandt var framme och satte dit 2–1, inför en bedrövad leksandsdefensiv. Sedan följde en kvitteringsjakt förLeksand som pressade bortalaget för att få kontakt.

Leksand fick inget direkt häng på gästerna förrän man i slutminuterna fick en möjlighet i powerplay efter att HV71 spelat med en man för mycket på isen. Tyvärr var överläget fruktlöst och Leksand blev utan poäng i detta helgens dubbelmöte mot Jönköpingslaget.

Matchfakta

Leksands IF – HV71

Andra perioden: 1–0 (26.26) Eric Castonguay (Mattias Ritola),1–1 (35.06) Kevin Stenlund (Erik Brännström, Andreas Borgman).

Tredje perioden: 1–2 (48.28) Pär Arlbrandt (Oscar Sundh).

Skott: 31–22 (7–13, 11–4, 13–5)

Utvisningar, LIF: 0x2. HV71: 2x2.

Domare: Andreas Harnebring, Johan Gossas.

Publik: 6884.