Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledande medlem i Bandidos greps på Arlanda: "Våldsam och farlig"

En ledande medlem vid Bandidos avdelning i finska Tammerfors greps på Arlanda på måndagen. Mannen har varit internationellt efterlyst sedan i höstas och misstänks ha varit på väg att etablera sig i Sverige.
– Han har en lång historia som våldsam och farlig i Finland, säger en inspektör vid polisens Fast-grupp, till Aftonbladet.

Mannen, som är i 40-årsåldern, greps när han klev av ett plan från Thailand på måndagskvällen, skriver Aftonbladet.

Han misstänks för att ha hanterat och sålt 25 kilo amfetamin och kokain under hösten 2016. Han gömde sig sedan i Thailand tillsammans med sin flickvän, men spårades upp av finsk polis som tillsammans med svenska Fast-gruppen kunde räkna ut när mannen planerade att flyga till Sverige.

När han klev av planet på Arlanda stod således polisen och väntade.

Polisen misstänker att den gripne planerade att etablera sig i Sverige.

– Han hade helt säkert tänkt finansiera sin vistelse i Sverige genom att fortsätta med narkotikahandel tillsammans med sina svenska Bandidosvänner, säger inspektören till Aftonbladet.

Fotnot: Fast-gruppen är specialiserad på att spåra internationellt efterlysta personer.