Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs det öppna brevet om stakningsförbudet under SM

Håkan Holmberg som är långloppsansvarig i IFK Mora Skidklubb har skrivit ett öppet brev till Svenska Skidförbundet och IFK Mora Skidklubb. Det handlar om vad som utspelade sig under SM-loppet på 15 kilometer med stakningsfria zoner i går.
Brevet är adresserat till Ludvig Remb och Johan Sares på Svenska Skidförbundet och IFK Mora Skidklubbs ordförande Tomas Bredberg.

Håkan Holmberg som är långloppsansvarig i IFK Mora Skidklubb har idag skrivit ett öppet brev till Svenska Skidförbundet och IFK Mora Skidklubb. Det handlar om vad som utspelade sig under SM-loppet på 15 kilometer med stakningsfria zoner i går.Brevet är adresserat till Ludvig Remb och Johan Sares på Svenska Skidförbundet och IFK Mora Skidklubbs ordförande Tomas Bredberg.

Av Håkan Holmberg - 02-02-2017Här är det öppna brevet i sin helhet:

Hej Ludvig, Johan och Tomas !

Hemma igen efter en dag på SM i Söderhamn och en del funderingar underkvällen natten om tävlingarna.

Efter en analys av vad de stakfria zonerna innebar rent sportsligt såvar det enbart Andreas H som åkte ovallat. Skulle han fått staka helabanan, dvs inga teknikzoner så skulle han kunna åkt ca 30-40 sekundersnabbare. Kanske en topp 10 placering men långt ifrån medaljerna.Tveksamt om någon av medaljörerna skulle åkt snabbare med enbart stakning.

Jag har även funderat en hel del på SSF:s agerande.

SSF och TD: Det känns som att ni är väldigt långt ifrån de aktiva ochvad de verkligen vill, jag som lever rätt så tätt inpå många väldigtduktiga skidåkare stora delar av vinterhalvåret ser och framför allt hören hel del om kritiken som framförs mot förbundet. Det verkar som attregler och paragrafer är det viktigaste och inte att få så många åkaresom möjligt till ett SM och göra bra PR för sporten i media, iställetför att som nu när TV-tittarna och SVT tycker att det är pajaserier ! Påsociala medier så sprids tyvärr filmklipper från TV-backen när Andreasdrar sig upp med en rasande fart!

Prata i enrum med de stora klubbarna som har flest deltagare på SM(Åsarna, Piteå, Umeå, Mora mfl) hur de vill ha det och gör det till enpropagandatävling för sporten och inte som nu, när det är så väldigtmycket skitsnack i kulisserna.

Det hade varit bra om ni är mer med i verkligheten för att förstå vad deaktiva som tränar 700-1000 timmar om året vill med sitt tävlande.

Hoppas verkligen att ni funderar under dagen och inför stafett/skiathlonoch tar bort teknikzonerna. Hur kommer det exempelvis att se ut om någon"stakkanon" lägger sig först i den stakfria zonen mitt i TV-bilden, gårut och saxar/promenerar och låser hela tävlingsbanan, mer badwill försporten, SSF och TD.

Jag hoppas SSF verkligen är konstruktiva och tänker på sportens framtidoch inte enbart på regler, det är faktiskt Sveriges ädlaste medaljer(SM) vi tävlar om !

mvh. Håkan Holmberg

Långloppsansvarig IFK Mora Skidklubb