Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lanseringen av appen Min vård skjuts upp

Landstinget Dalarnas lanseringen av appen Min vård, den digitala vårdcentralen, skulle ha lanserats 16 januari men man flyttade fram premiären av appen till den 30 januari.

"Med appen Min vård kan patienten välja att träffa Landstinget Dalarnas läkare och sjukgymnaster digitalt via videosamtal som ett alternativ till ett fysiskt besök på sin ordinarie vårdcentral", skriver Landstinget Dalarna på sin hemsida.

Patienten får medicinsk bedömning, rådgivning och andra typer av vårdsamtal direkt i sin mobil eller surfplatta där de befinner sig: hemma, på jobbet, eller på semester.

– Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten till hälso- och sjukvården. Genom appen erbjuder vi ett alternativ till att få kontakt med vårdpersonal. Dessutom skapar vi mer tid för fysiska möten på vårdcentralerna, säger Matts Lindgren, projektledare för Min vård.