Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsstjärnan om USA:s bojkott: "Något som det pratas om"

USA:s damlag har dragit sig ur VM som inleds om ynka två veckor. Damkronan Erika Grahm, förstår de amerikanska landslagsspelarnas beslut.
– Det är ju stort gjort av dem att göra så här. Men det skulle vara väldigt tråkigt för turneringen om USA inte är med, säger 26-åringen till Expressen.

På onsdagen kom nyheten att USA:s landslagsspelare inte tänker spela VM på hemmaplan, om inte ishockeyförbundet rättar till en del av de orättvisa förhållanden som råder inom damhockeyn.

– Det skulle ju vara sjukt tråkigt för mästerskapet. Men samtidigt så är det ju så att gör man så här så är det ju verkligen något som är fel. Det är ju jättebra att de lyfter frågan. Det här är ju något som det pratas om över hela världen, säger Erika Grahm till Expressen.

– Det diskuteras ju hela tiden, men det känns som att klubbarna nu gör mycket för att förbättra hur jämställt det är. Jag tycker vi tar små kliv här i Sverige hela tiden så absolut är det ju en fråga som alltid finns där för oss som är aktiva.

USA:s ishockeyförbund har kontrat med att de kommer skicka ett annat lag att representera hemmanationen om de uttagna spelarna inte tänker delta.

Läs mer: Tre Kronor får miljoner i medaljbonus – Damkronorna noll: "Rent ut sagt förjävligt"