Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget vill ha svar – men Kalla håller på tuffa beslutet: "Behöver mer tid"

Världscupen är över för Charlotte Kalla och nu börjar en helt annan tävling.
Kampen om 29-åringens framtid.
– Det är helt glasklart att vi vill ha tillbaka Charlotte, säger förbundets längdschef, Johan Sares.

Efter SM i Umeå nästa vecka, är Charlotte Kallas tävlingssäsong över. Men det är inte en helt vanlig säsong 29-åringen lämnar bakom sig.

I november beslutade sig Charlotte Kalla för att hoppa av landslagets träningsgrupp, för att själv kunna styra över träningen. Ett beslut som gav positiva resultat.

Säsongen inleddes förvisso med skador, förkylningar och hjärtflimmer, men toppades senare med tre VM-medaljer i Lahtis. Under mästerskapet ville Charlotte Kalla dock inte prata om huruvida hon tänkte återansluta till landslagsorganisationen eller inte.

Men nu vill landslagsledningen ha ett svar, allra helst ett svar som säger att de får tillbaka sin skidstjärna. Förhandlingarna inleds så snart som möjligt, men förbundets längdchef Johan Sares, tror att det blir svårt att ändra Kallas vilja om hon har bestämt sig för att träna på egen hand även under nästa säsong.

– Säger hon nej så blir det nog så. Hon har en så stark egen vilja att det inte lär gå att ändra på ett sådant beslut, säger Sares till Expressen.

– Jag känner bara att jag behöver lite mer tid. Behöver lägga fokus på det som händer här i Kanada. Men... det kommer ett beslut .Så småningom, sa Kalla när hon pratade med Expressen under helgen.

Hon berättar att beslutsprocessen dels handlar om att reda ut sina egna tankar, och dels om hur hennes personliga tränare Magnus Ingesson, ställer sig till en eventuell fortsättning.

– Jag stänger väl inga dörrar från min sida om en fortsättning, säger Ingesson till Expressen. Ingesson kommer prata med Kalla hon är tillbaka i Sverige.

Läs mer: Charlotte Kalla om framtiden: "Har bestämt mig för att bo kvar i Sundsvall"

För Plus-kunder: Kalla om framtiden i landslaget: "Glad att de inte har legat på mig under säsongen"

För Plus-kunder: Granskning: Kalla och Hellner håvar in miljoner – så mycket tjänar Sveriges skidstjärnor