Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågt intresse för medborgardialog bland unga - nu försöker man med fritidsgård i Enviken

En simhall som ska hålla i decennier, kollektivtrafiken och landsbygden.
Frågor som i högsta grad berör framtidens medborgare i Falu kommun.
Men att nå ut till unga har inte varit lätt - därför besöker kommunens representanter nu skolor och fritidsgårdar.
– Vi vill höra hur de unga tycker och tänker, säger utvecklingsstrateg Hampus Olofsson.

Näringslivsenheten och kultur- och fritidsförvaltningen har under hösten genomfört flera medborgardialoger kring landsbygdsprogrammet och projektet med den nya simhallen. Man har bland annat besökt bystugor runt om i Falu kommun.

Men medan samtalen varit bra, har man haft svårt att nå ut till just målgruppen unga.

En träff på Bjursåsskolan angående landsbygdsprogrammet för några veckor sedan gav dock många bra idéer och synpunkter från unga Falubor.

Nu vill man upprepa konceptet, och för första gången åker näringslivsenheten och kultur- och fritid ut tillsammans för att försöka skapa dialog med unga.

På torsdag kväll, med start klockan 17.30, kommer representanter från kommunen att besöka Envikens fritidsgård.

– Vi slår ihop oss för att diskutera hur det ska se ut om tio år. När det gäller simhallen, där jag ansvarar för medborgardialogen, så är det något som ska hålla i 60-70 år. Det är något som i högsta grad rör unga, och man vill höra vad de tycker och tänker. Vi pratar framtid - så enkelt är det, säger Hampus Olofsson, utvecklingsstrateg på kultur- och fritidsförvaltningen.

På mötet närvarar även kommunens näringslivsutvecklare landsbygd Hanne Stenback och ungdomsdemokrativägledare Klas Sjörén.