Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenhet förstörd efter köksbrand – flera andra lägenheter rökskadade

En brand utbröt i en lägenhet på Högstensgatan i Smedjebacken under måndagskvällen.
– Köket är helt utbränt, berättar Jonas Dorg, räddningsledare.

Det var strax före klockan 20 på måndagskvällen som SOS Alarm fick in ett samtal om att det hade börjat brinna i en köksfläkt i en lägenhet på Högstensgatan i Smedjebacken.

Enligt räddningstjänsten uppstod branden i samband med matlagning. Personen som bor i lägenheten sprang in till en granne där man ringde 112.

– När vi kom hit brann det för fullt. Köket är helt utbränt och hela lägenheten är svart. Fem andra lägenheter är rökskadade, säger Jonas Dorg, räddningsledare.

Efter att branden släckts evakuerades samtliga boende i trapphuset.

– Man känner röken när man går in i lägenheterna. Vi har rekommenderat alla att de fixar annat boende över natten. Vi har kallat dit en restvärdesledare från Avesta som ska göra lite mätningar nu, säger Jonas Dorg.

Ingen person kom till skada. Personen som befann sig i lägenheten där branden startade fick i sig lite rök men behövde inte uppsöka sjukhus.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.