Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnor världen över tågar mot Trump

På lördagen genomförs kvinnomarscher mot nytillträdde presidenten Donald Trump på en mängd olika platser i världen. I Stockholm hålls en demonstration på Norrmalmstorg.

Det rapporterar tidningen Expressen. Demonstrationen, under vilken företrädare för bland annat RFSL och Amnesty kommer att tala, syftar till att sända budskap om grundläggande fri- och rättigheter.

Arrangören skriver: "Med den nya administrationen hotas progressiva värden och många av de viktiga framsteg som redan gjorts."

Liknande protestmarscher planeras på ett flertal platser i världen. I Washington förväntar man sig att närmare en kvarts miljon människor kommer att delta i marschen, enligt CNN. Arrangören här betonar att de inte är "anti-Trump" utan vill stå upp för rättigheter och lyfta fram diskriminerade grupper, enligt Expressen.